Programma

Op zondag 17 mei kunnen de hardlopers meedoen aan een van de afstanden van de ZaanbochtRun. Het programma bestaat uit 3 loopafstanden. Voor de kids is er een speciale afstand gemaakt  van precies een mijl (1,6 km). Alle overige lopers kunnen kiezen uit de 5 km of de 10 km.

De eerste start van de dag zal de Kidsrun zijn om 11.00 uur. De tweede start is de 5 km om 11.30 uur en tenslotte de 10 km om 12.20 uur. Iedere start van een afstand zal door een bekende Zaankanter worden weggeschoten.

Parcours

De start is ter hoogte van Hemels in de Zaanbocht, via de Markstraat en Marktplein slaan we rechtsaf over Krommenieerpad naar Noordeinde tot aan de brug. Over de brug naar Wormer alwaar een verzorgingspost zal staan, bij de 2e rotonde gaan we rechtsaf via de verlengde Zandweg tot aan de Zaan en dan linksaf bij Gerkens de Veerdijk op tot aan de Zaanbrug langs de Batavia.

De Zaanbrug steken we over en dan rechtsaf de Zaanweg op richting finish. Deze ronde is 5 km, de 10 km zal dan bestaan uit 2 mooie ronden langs de Zaanoevers.

Startbewijs

De startbewijzen worden dit jaar naar uw postadres gestuurd.
Dit jaar is het niet meer nodig om uw startbewijs van een locatie af te halen.
Vandaar ook de kleine verhoging in het deelnamebedrag.

Bewoners

De Zaanbocht Run is door het enthousiasme van alle bewoners langs de route nog net niet de gezelligste Run van Zaanstreek. Zaanse bandjes, DJ, Schotse band en startsalsa zal deze Run naar een nog gezelliger nivo brengen. Vooral voor de deelnemers is de sfeer tijdens de route een geweldige drive.

Halverwege de route staat er een verzorgingspost voor de deelnemers klaar voor een energybar of energiedrankje of water. Ook dit jaar een andere plaats van de verzorgingspost, de plek zal aan de Wormerse zijde zijn vlak na de Clausbrug.

Bereikbaarheid

Auto
  • Parkeren op parkeerplaats Station Wormerveer
  • Parkeren achterzijde Gezond Plus Stationsstraat
  • Parkeren achterzijde Lassie in Wormer over de Zaanbrug rechtsaf enbij rotonde eerste rechts

Openbaar vervoer
Het treinstation van Wormerveer is slechts 300 mtr wandelen tot de start/finish

Fiets
Fietsen kunnen gestald worden bij Station Wormerveer

Zaanbocht Run - 17 mei 2020 - Wormerveer

Start Kidsrun
11:00
Start 5 km
11.30
Start 10 km
12.20

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen