Programma

In het najaar van 2022 kunnen de hardlopers meedoen aan een van de afstanden van de ZaanbochtRun. Het programma bestaat uit drie loopafstanden. Voor de kids is er een speciale afstand gemaakt  van precies een mijl (1,6 km). Alle overige lopers kunnen kiezen uit de 5 km of de 10 km.

De eerste start van de dag zal de Kidsrun zijn om 11.00 uur. De tweede start is de 5 km om 11.30 uur en tenslotte de 10 km om 12.20 uur. Iedere start van een afstand zal door een bekende Zaankanter worden weggeschoten.

Parcours

De start is ter hoogte van Hemels in de Zaanbocht, via de Markstraat en Marktplein slaan we rechtsaf over Krommenieerpad naar het Noordeinde tot aan de Clausbrug. Over de brug richting naar Wormer alwaar een verzorgingspost zal staan. Bij de tweede rotonde gaan we rechtsaf via de verlengde Zandweg tot aan de Zaan en dan linksaf bij Gerkens de Veerdijk op. Je loopt tot aan de Zaanbrug langs Batavia 1894, zonder twijfel één van de mooiste grand-café’s die de Zaanstreek rijk is.

De Zaanbrug steken we over en dan rechtsaf de Zaanweg op richting finish. Deze ronde is 5 km, de 10 km zal dan bestaan uit twee mooie ronden langs de Zaanoevers.

Startbewijs

De startbewijzen worden dit jaar naar uw postadres gestuurd.
Het is dit jaar niet meer nodig om uw startbewijs van een locatie af te halen.
Vandaar ook de kleine verhoging in het deelnamebedrag.

Bewoners

De Zaanbocht Run is door het enthousiasme van alle bewoners langs de route nog net niet de gezelligste Run van Zaanstreek, maar komt daar wel heel dicht bij in de buurt. Zaanse bandjes, DJ en startsalsa zullen deze Run naar een nog gezelliger nivo brengen. Vooral voor de deelnemers is de sfeer tijdens de route een geweldige drive.

Halverwege de route staat er een verzorgingspost voor de deelnemers klaar voor een energybar, energiedrankje of water. Ook dit jaar een andere plaats van de verzorgingspost, de plek zal aan de Wormer zijde is vlak na het passeren van de Clausbrug.

Bereikbaarheid

Auto
  • Parkeren op parkeerplaats Station Wormerveer
  • Parkeren achterzijde Gezond Plus Stationsstraat
  • Parkeren achterzijde Lassie in Wormer over de Zaanbrug rechtsaf en bij rotonde eerste rechts

Openbaar vervoer
Vanaf het treinstation van Wormerveer is het slechts 300 mtr wandelen tot de start/finish

Fiets
Fietsen kunnen gestald worden bij Station Wormerveer

Zaanbocht Run - najaar 2022 - Wormerveer

Start Kidsrun
11:00
Start 5 km
11.30
Start 10 km
12.20

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen