Uitstel Zaanbocht Run tot mei 2021

WORMERVEER - Dat was eerder dit jaar de mededeling voor alle (potentiële) deelnemers aan de tweede editie van de Zaanbocht Run. Na de eerste knallende uitvoering was eigenlijk iedereen klaar voor editie 2. Begin maart zette COVID-19 heel de wereld op zijn kop en moest de Zaanbocht Run worden doorgeschoven naar 25 oktober.

Zoals we allemaal weten heeft het coronavirus ons leven langdurig op zijn kop gezet. Het lijkt wel of er iedere dag nieuwe maatregelen worden aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hardlopen is gelukkig nog mogelijk – maar hoe pak je dat verantwoord aan?

Het RIVM adviseerde meteen al om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden en minimaal 1,5 meter afstand te houden. Tijdens het hardlopen mag dat zelfs nog wat ruimer worden genomen, want door versnelde ademhaling tijdens inspanning is er meer luchtverplaatsing en daardoor een groter besmettingsrisico. De eerste tijd was het advies je trainingen het best alleen af te werken. Later werd een een versoepeling aangekondigd en mocht er weer in groepen getraind gaan worden mits er voldoende onderlinge afstand werd gehouden.

Al die maatregelen hebben hun invloed gehad op de (inter)nationale hardloop kalender. De klassiekers werden meteen al van het programma gehaald of ver vooruit geschoven. Dat maakte dat de Dam tot Dam Home Edition een groot succes werd zonder dat Le Champion daar echt bij betrokken was.

In Wormerveer en wijde omgeving kijkt men logischerwijs gretig uit naar zondag 25 oktober. De organisatie heeft een treurig bericht: de tweede editie van de Zaanbocht Run zal op zijn vroegst in mei 2021 worden gehouden. Dat is een klap voor alles en iedereen. Er is helaas geen andere oplossing mogelijk.

Omwille van de enthousiaste lopers, gulle sponsoren en het meelevende publiek. Het organiseren van een dergelijke loop moet niet alleen de veiligheid van de lopers garanderen, maar ook die van de toeschouwers. En dat is, gezien de huidige Corona regel ‘niet meer dan 50 mensen’, bijna niet te doen. De gezondheid gaat boven alles.

De kracht van deze loop is natuurlijk het sportieve samenzijn, maar ook de uiterst gezellige ‘after party’ bij BATAVIA 1894 aan de Veerdijk. Je kunt simpelweg niet een hardloopwedstrijd houden met volop festiviteiten als bijvoorbeeld het bekende Bokketochie niet door gaat.

De organisatie rekent op ieders begrip. Alle ingeschreven atleten voor 2020 zijn inmiddels doorgeplaatst naar de lijst van 2021.

Denk om elkaar, denk om jezelf. Samen krijgen we corona er onder
23-09-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen